Silvester en Aad Pools verrassen in IJmuiden

Silvester en Aad Pools hebben voor een verrassing gezorgd tijdens de Rabobank IJmond Kortebaan in IJmuiden. Tot die conclusie komt de redactie van kortebaandraverijen.nl.

De negenjarige ruin met veertienvoudig kortebaankampioen Pools op de sulky versloeg in de finale Easy Arrow met Jan Thijs de Jong. Jagger Broline eiste de derde plaats op, voor de geluksvogel van de dag, Edna Boko.

De overwinning van Silvester was, ondanks de goede verhalen die er over de pupil van eigenaar Peter Aleman in de rondte gingen, een verrassing te noemen. De Fransman toonde zich eerder geen gemakkelijk heerschap in het startvak en kwam in vijf starts niet verder dan een vijfde plaats in Zwanenburg. In IJmuiden loste Silvester eindelijk zijn belofte in door zonder problemen naar de bloemen te snellen. Easy Arrow bleek een waardig concurrent, maar had uiteindelijk tijdens de eindstrijd niets in te brengen.

Jagger Broline met Rick Wester finishte als derde, maar was de enige die Silvester op snelheid wist te kloppen. Helaas ging dat gepaard met een galoppade, waardoor Silvester de rit uiteindelijk toch won. Edna Boko met Dion Tesselaar luisterde haar debuut op met een vierde plaats, maar had over geluk niet te klagen. Na het vrije nummer in de tweede omloop werd de vierjarige merrie na de derde omloop bijgeloot. (foto: Dennis Gouda)

Lees ook: Aad Pools: ‘Dit seizoen zit het wel mee’