SHIP trekt in eerste maand bijna 5.000 bezoekers

In de eerste maand hebben bijna 5.000 mensen het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) bezocht. Zij kregen daar een goede indruk van de werkzaamheden op het sluizencomplex, genoten van een heerlijke lunch of bekeken het uitzicht vanaf het dak van SHIP.

Naast informatie over de bouw van de nieuwe zeesluis en het sluizencomplex schenkt SHIP ook aandacht aan de ontwikkeling van innovatie en duurzaamheid en beroepsvoorlichting voor jongeren. Zo kan er in de tentoonstellingsruimte door een maquette van de zeesluis gewandeld worden en is er een techniekruimte waar dagelijks vele jongeren workshops volgen. Het SHIP omvat verder een ontvangst- en vergaderruimte en een restaurant met een fantastisch uitzicht over de nieuwe zeesluis en de omgeving.

,,De eerste maand hebben wij als heel succesvol ervaren’’, aldus Steef Hammerstein van Telstar, de exploitant van SHIP IJmuiden. ,,Naast het feit dat er veel bezoekers kwamen, zijn de mensen ook nog eens enorm enthousiast. Veel reacties laten zien dat het voor jong en oud een enorme beleving is om door SHIP IJmuiden te lopen. Ook de klanten die met hun onderneming hier kwamen voor een vergadering, een rondleiding of een andere sessie geven aan hoe uniek de omgeving is. Kortom, een eerste maand om enorm trots op te zijn.’’

SHIP is zeven dagen per week geopend en ook beschikbaar voor groepsaanvragen. Zie ook www.ship-info.nl. (foto: Erik Baalbergen)