Sfeervolle gedenkavond op Westerveld

Op vrijdag 2 november organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld weer een sfeervolle gedenkavond. Van 19.00 tot 20.30 uur biedt Westerveld de gelegenheid om gezamenlijk te herdenken en in het park een kaarsje op te steken. Ook is er een verlichte wandelroute met daarlangs mooie gedichten en wordt op verschillende plaatsen muziek gespeeld.

,,Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat”, vertelt Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. ,,Daarom organiseren wij ook dit jaar weer een gedenkavond. Om iedereen de mogelijkheid te bieden om te herdenken, maar ook als een bijzondere avond met mooie muziek, gedichten en saamhorigheid. We merken dat het veel betekent voor mensen.”

KRO-NCRV heeft er ook dit jaar voor gekozen om vanwege de unieke uitstraling van het gedenkpark een live tv-registratie te verzorgen vanaf Westerveld. In de uitzending ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ vertellen nabestaanden verhalen over hun bijzondere dierbaren en brengen Nederlandse artiesten troostrijke liedjes ten gehore.

Westerveld – een Rijksmonument – is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) én het eerste crematorium van Nederland (1913). Het prachtige gedenkpark van circa 31 hectare ligt in een duingebied heeft een haast on-Nederlandse uitstraling.

In ons land was Westerveld de eerste begraafplaats die lid was van de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Andere leden van deze prestigieuze internationale organisatie zijn onder andere Père-Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona, Cimitero del Verano in Rome en begraafplaats Moscowa in Arnhem. (foto: aangeleverd)