Scouting St. Radboud bestaat 70 jaar

Het was een wat ongebruikelijk gezicht afgelopen zaterdagmiddag: maar liefst tweehonderd leden van scoutinggroep St. Radboud die rond het kampvuur zaten. Maar het was dan ook een bijzondere dag: op de kop af zeventig jaar geleden werd deze scoutinggroep opgericht.

Op diverse momenten in het jaar 2015 wil de groep het 70-jarig jubileum vieren. Elke maand wordt er onder de leiding van tijdreizigersscouts een ander decennium aangedaan. Afgelopen zaterdag speelde zich dan ook af in de jaren veertig waar oudhollandse spellen centraal stonden. Van de maffia in de 50´s tot knallend de zeroos in.

De scouting zal zich dit seizoen ook meer in Santpoort vertonen. In november staat er een Santpoort Meets Radboud-dag op het programma, een dag die in het teken zal staan van wat de vereniging nu eigenlijk precies doet en wat een diverse activiteiten er voor alle leeftijden georganiseerd worden.

Wat er voor de rest het aankomende scoutingseizoen op de planning staat houdt de het comité dat zich over het jubileumjaar buigt nog even geheim.

Zie ook www.scouting-radboud.nl of volg @Radboudgroep op Twitter. (foto: Roy Kramer)