Schoffelen voor Telstar Streetleague

Er is afgelopen week flink geschoffeld door de meiden en jongens uit Velserbroek die meedoen aan  de Telstar Streetleague. Maar dan in de goede zin van het woord. Want ze waren ook aan het harken, vegen en opruimen. De straatvoetbalteams deden hun wijkbijdragen, waarmee ze net zoveel punten kunnen verdienen als met het spelen van hun voorronde.

De Velserbroekse jongeren lieten zich van hun beste kant zien door hun handen uit de mouwen te steken bij bijvoorbeeld atletiekvereniging Suomi, zorgcentrum de Boshoek en in tuinen van Velserbroekers die daar zelf niet toe in staat zijn. De wijkbijdrage is een belangrijk onderdeel van de Streetleague, die wordt georganiseerd door Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met Woningbedrijf Velsen, Stichting Welzijn Velsen, de gemeente Velsen en SportSupport en de spelers en medewerkers van Telstar.

De deelnemende teams, die bestaan uit meiden en jongens tussen de 12 en 16 jaar, spelen de komende weken hun voorrondes in de verschillende wijken van Velsen. Deze woensdag dus in Velserbroek, de komende weken in Zeewijk, Velsen-Noord, IJmuiden en Santpoort/Haarlem. Vooraf dienen zij hun wijkbijdragen te hebben gedaan, willen ze kans houden op een plek in de finale in september in het stadion van Telstar. In Velserbroek is dit dus prima gelukt!

Zie ook www.telstarstreetleague.nl en Facebook/TelstarStreetleague. (foto: Ron Pichel)