Schipholfonds doneert ruim 35.000 euro aan FCC Wijkeroog

Het Schipholfonds heeft een bedrag van 35.750 euro gedoneerd aan Fiets Cross Club Wijkeroog in Velsen-Noord. De vereniging gebruikt het geld voor een nieuwe startheuvel.

Floris Vels, bestuurslid van het Schipholfonds, overhandigde de cheque aan voorzitter Arnold de Baar nadat de baan officieel was geopend met een wedstrijd.

,,Deze fietscrossclub kan met de nieuwe startheuvel en de aangepaste baan niet alleen regionale maar ook landelijke westrijden organiseren’’, aldus Vels. ,,De club heeft zelf jarenlang gespaard voor de startheuvel en aanpassingen van de baan. Mede dankzij de grote donatie van het Schipholfonds kon dit project nu eindelijk gerealiseerd worden.”

Doel van het Schipholfonds is om in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage te leveren om sportief bewegen te stimuleren. Naast algemene donaties steunt het fonds grote initiatieven door middel van een donatie die echt het verschil kan maken. De donatie aan Westzaan is zo’n grote donatie.

Het fonds is in 1994 opgericht, op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol, met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Het fonds ontvangt hiervoor jaarlijks een schenking van de luchthaven. (foto: Schipholfonds)