Foursaxes.com

Saxofoon: een populair instrument

PARTNERBIJDRAGE

De saxofoon is een prachtig instrument; veel mensen, zowel jong als oud, bespelen dit populaire instrument. De populariteit heeft te maken met het mooie geluid van de saxofoon en met het feit dat het blazen op een saxofoon relatief makkelijk is. Makkelijker dan bijvoorbeeld spelen op een hobo of trompet. Niet voor niets wordt de saxofoon de verbeterde versie van de klarinet genoemd …

Voor ieder wat wils

In de 19e eeuw ontwierp de Belgische instrumentbouwer Adolphe Sax dit nieuwe instrument dat al heel snel enorm populair werd, vooral bij fanfare- en jazzorkesten.

Naast de bekende altsaxofoon met zijn welbekende geluid is er ook een sopraan- en een tenorsaxofoon. Ze hebben hun eigen klankkleur en hun eigen bereik qua toonhoogte. Veel saxofoonspelers hebben meerdere instrumenten want als je eenmaal saxofoon kunt spelen, is het spelen op een andere sax vrij makkelijk. Even wennen aan de iets andere afstanden tussen de kleppen is het enige wat je moet doen.

Voor de echte liefhebbers is er ook nog een baritonsaxofoon met een prachtig diep geluid.

Plezier met z’n vieren

Het leukste is samenspelen in een saxofoonkwartet waarbij alle 4 de instrumenten hun eigen partij hebben. Het is de kunst om geschikte muziek voor saxofoonkwartet te vinden; muziek die goed te spelen is, een mooie samenklank geeft en die het plezier van het samenspelen vergroot.

Foursaxes.com is een website met meer dan 200 betaalbare arrangementen. Het aanbod loopt van klassiek naar modern waardoor de keuze heel groot is. De arrangementen zijn muzikaal en professioneel; de arrangeur is zelf geschoold musicus en saxofoonspeler en dat merk je aan het niveau. Heel fijn is dat je op de website alle arrangementen kunt beluisteren zodat je een idee krijgt van wat je bestelt. Je krijgt de arrangementen als pdf toegestuurd en je kunt ook een arrangement laten maken voor een muziekstuk dat je graag zou willen uitvoeren met je kwartet. Er komen nog steeds nieuwe arrangementen bij! Neem een kijkje op de website en laat je verrassen.