Samen werken aan 'spannender en gezelliger' Velsen

In het Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach zijn deze week twaalf nieuwe samenwerkingsverbanden gesmeed. Winkeliers, horecaondernemers, vertegenwoordigers van bedrijven, sport- en cultuurinstanties gaan samen aan de slag om Velsen aantrekkelijker, spannender en gezelliger te maken.
Wethouder Arjen Verkaik van Economische Zaken opende de avond. ,,Wij hebben de ambitie om de gemeente Velsen te laten groeien en bloeien, want je kunt hier fantastisch wonen en werken, ondernemen of recreëren. Om dit te bereiken hebben we meer bekendheid en jullie samenwerking nodig-”
Na de aftrap werden vraag en aanbod, behoeftes en wensen uitgesproken en genoteerd. De  aanwezigen zochten elkaar op om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. ‘Kracht door verbinding’ was de redenering , om samen te zorgen voor een grotere aantrekkingskracht voor huidige en toekomstige inwoners.
In totaal ontstonden er twaalf nieuwe, bijzondere samenwerkingen. Bijvoorbeeld een lobby voor het terugbrengen van een bootverbinding tussen Amsterdam en IJmuiden,  het ontwikkelen van een gemeenschappelijke visie op een CO2 neutrale gemeente.  Maar ook een afspraak voor promotie op buitenlandse beurzen en samenwerking tussen basisonderwijs en de bibliotheek. Wethouder Floor Bal (Wonen) sloot de avond af met als boodschap de komende tijd de samenwerkingsverbanden verder vorm te geven om Velsen een nog mooiere woongemeente te maken.
IJmuiden is dé havenstad om te wonen, werken en recreëren: mede door de gunstige ligging aan zee, het Nationaal Park, de haven en vlakbij Amsterdam, Haarlem en Schiphol. Visserij, offshore en een sterke maakindustrie kenmerken IJmuiden. Citymarketing is één van de vijf impulsprojecten van de Visie op Velsen 2025.
Zie ook www.ijmuiden.nl