Samen in actie tegen zwerfvuil

De leden van de Velsense Beestenbende zijn op bezoek geweest in het Pieter Vermeulen Museum.

De kinderen, allen afkomstig uit een ander deel van de gemeente, hadden in hun wijk bijgehouden wat er zoal aan afval gevonden werd. Nu was het tijd om erover te praten.

Leerlingen van het Gymnasium Felisenum, Susan en Dominique, inventariseerden de bevindingen van de gemotiveerde afvalopruimers in het kader van hun maatschappelijke stage.

Het werd al snel duidelijk dat de aanwezige kinderen lid waren geworden van de opruimclub omdat zij van dieren houden en dieren vaak als eerste de dupe zijn van het vuilnis dat rondzwerft. Ook vonden de kinderen dat het tijd wordt dat meer inwoners van Velsen hun verantwoordelijkheid nemen. Wie zwerfafval opruimt is stoer en wie het veroorzaakt, weet waarschijnlijk niet wat de gevolgen zijn zo redeneerden natuurliefhebbers.

Na lang brainstormen ontstond het idee om een poster te ontwikkelen om zo de kennis over zwerfvuil en de gevolgen hiervan te vergroten. Het unieke hierbij zit hem in het feit dat de poster straks helemaal op de Velsense situatie van toepassing is. Momenteel wordt het idee uitgewerkt door de coördinator van de Beestenbende en het PVM.

De kinderen hopen dat zij de rest van Velsen zo snel mogelijk hun poster kunnen presenteren. Het initiatief van de gemeente Velsen en het PVM is onderdeel van ‘Velsen Geen Bende’ waar men de komende tijd nog veel meer van gaat horen.