Ryan Oussoren (13) uit Velserbroek schittert naast musicalsterren

Velsen– – De 13-jarige Ryan Oussoren uit Velserbroek staat zondag 30 juni samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical ‘Stella in de sterren’ in het Stadsschouwburg van Utrecht. Hij mag de rol van Boy spelen; Boy is de grote broer van Stella. Boy doet erg stoer, maar is toch ook wel lief alleen laat die dat niet erg zien. ‘Een grote verantwoordelijkheid,’ vindt Ryan zelf ook. ‘Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!’

Leerlingen van alle (40) vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musical-sterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

Ryan zit nu 2 jaar in de TopClub in Amsterdam. Dat hij Boy, een van de hoofdrollen in de musical ‘Stella in de sterren’ speelt, brengt wel extra veel repetitiedagen met zich mee, want leerlingen die hoofdrollen vertolken in de grote eindvoorstellingen repeteren extra vaak voor de uitvoering. Geen probleem voor Ryan. ‘’Ik vind het erg leuk om op het podium te staan. Ik ben erg trots dat ik een hoofdrol heb.” 

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Ryan auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt hij enorm uit naar zijn optreden in die eindvoorstelling. ‘,,Repeteren met anderen die dezelfde rol hebben is leuk, ook vooral dat je kan overleggen hoe je het best je rol kan spelen.”

Elke week lessen zang, dans en acteren

Kinderen en jongeren krijgen bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy elke week les in zingen, dansen en acteren, in hun eigen leeftijdscategorie. De tweede helft van het schooljaar werken zij toe naar de grote zomervoorstelling. In september kunnen kinderen van 4 t/m 18 jaar starten met lessen in de basisgroepen. Daarnaast zijn er het jaar door diverse auditiedagen om te kunnen instromen in een Topclub. De volgende auditiedag is 31 augustus in Amersfoort. 

Meer informatie op www.telekidsmusicalschool.nl. (foto: aangeleverd)