Route IJmuiden uit gaat drie dagen dicht

De organisatie van Beeckestijnpop roept bezoekers op zoveel mogelijk met de fiets of met de trein naar het festivalterrein te komen. De oproep heeft te maken met de afsluiting van de Parkweg in Velsen-Zuid.

De doorgaande route IJmuiden uit gaat drie dagen dicht vanwege werkzaamheden. Van vrijdag 19.00 uur tot maandag 05.00 uur wordt al het autoverkeer door Driehuis en Santpoort-Noord geleid.

Beeckestijnpop en het nieuwe evenement Promised Land (bij de Peddelpoel in Spaarnwoude) zorgen voor extra drukte op de wegen in Velsen. Daarom is het raadzaam de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden via Google Maps (zoekterm verkeer Velsen) of de app van de VID. Wie een korte afstand moet overbruggen, doet er verstandig aan de fiets te pakken. Beeckestijnpop adviseert bezoekers uit de noordelijke IJmond met de trein naar Driehuis te komen.

Eind vorige week heeft de organsatie van Beeckestijnpop spoedoverleg gevoerd met wethouder Floor Bal. Daarbij werd duidelijk dat uitstellen van de werkzaamheden geen optie is. Er is wel een speciale kaart gemaakt met de omleidingsroute naar Beeckestijnpop. Die loopt via de N208, de Velsertunnel en de Velsertraverse. De kaart staat op de gemeentelijke Infopagina in de krant van donderdag 11 juni. Meer informatie over Beeckestijnpop is te vinden op de speciale festivalpagina in de krant.

Tijdens de werkzaamheden aan de Parkweg wordt ter hoogte van de kruising met ‘s Gravenlust een extra rijstrook aangelegd om de doorstroming van zowel het auto- als busvervoer te verbeteren. Daarnaast wordt er gewerkt aan de openbare verlichting, verkeerslichten en kabels en leidingen. (foto: Friso Huizinga)