Rondje Zeesluis tijdens Zeehavendagen Amsterdam

IJmuiden – Tijdens de derde editie van de Zeehavendagen Amsterdam (27 tot en met 30 juni) zijn er rondleidingen bij de visafslag en Tata Steel. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan Rondje Zeesluis, dat start in het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden.

Op donderdagochtend 27 juni geeft Jan Zwanenburg een unieke rondleiding op de grootste visafslag van Europa. Om het bedrijf vol in werking te zien start de rondleiding om 06.30 uur in de ochtend (met natuurlijk gratis koffie om lekker wakker te worden). Ook Tata Steel opent haar deuren: tijdens een rondrit over het immense terrein wordt verteld hoe staal wordt geproduceerd maar ook hoe het bedrijf in 2050 volledig energieneutraal gaat werken. Tijdens de Zeehavendagen is het ook mogelijk

om een tour te krijgen over de grootse zeesluis ter wereld tijdens het Rondje Zeesluis. Bezoekers krijgen het bijzondere verhaal te horen bouw en de achtergronden van dit bijzondere project. Op www.zeehavendagenamsterdam.nl staat het volledige programma en de mogelijkheid tot het boeken van tickets. (Archieffoto: Topview Luchtfotografie)