Rode Kruis-afdelingen in IJmond fuseren

Het Rode Kruis is met 251 lokale afdelingen altijd dichtbij. Ook in de IJmond. Met noodhulp, burgerhulp, evenementenhulp en activiteiten waarmee het Rode Kruis mensen wil helpen met het voorkomen van een noodsituatie.

De afdelingen Beverwijk/Heemskerk en Velsen worden samengevoegd tot één afdeling, mensen en middelen worden efficiënt ingezet. Steeds vaker werken gemeentelijke instanties in Velsen, Beverwijk en Heemskerk samen onder de naam IJmond. De nieuwe afdeling gaat daarom ‘afdeling IJmond’ heten. ,,Deze fusie past goed in de diverse maatschappelijke trends om in de IJmond effectiever samen te werken, zoals in de Veiligheidsregio Kennemerland’’, vertelt districtsbestuurder Joop van Burk.

Het Nederlandse Rode Kruis viert dit jaar haar 150-jarig bestaan en heeft 2017 uitgeroepen tot het Jaar van de EHBO. In tijden van nood zijn gewone mensen, omstanders, meestal de eersten die moeten handelen. In Nederland raken jaarlijks 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Wil jij weten wat je moet doen in geval van nood? Meld je aan voor een EHBO- of reanimatie cursus bij afdeling IJmond.

Met de gratis EHBO app van het Rode Kruis heb je altijd Eerste Hulp op zak. Download de app ‘Rode Kruis’ zodat je weet wat je moet doen.  Ook het verzorgen van EHBO ondersteuning bij zo’n 60 evenementen in de IJmond wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van het Rode Kruis. Voorbeelden zijn diverse dorpsfeesten, Havenfestival, de kermis in Beverwijk en veel sportevenementen van hardlopen tot fietscrossen.

Afdeling IJmond is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten tijdens de vele activiteiten en evenementen.

Meer weten? Mail dan naar evenementen@rodekruisvelsen.nl of kijk op www.rodekruisvelsen.nl.