Robert te Beest stapt op als wethouder

Wethouder Robert te Beest (CDA) heeft maandagavond zijn functie neergelegd. Dat deed hij aan het begin van de tweede raadsessie over het dossier Stadsschouwburg Velsen.

Vorige week bleek dat de gemeenteraad zeer kritisch was over het collegevoorstel om 1,5 miljoen euro in de schouwburg te steken, bovenop de subsidie van 8 ton die het Velsense theater jaarlijks ontvangt.

Een meerderheid wil de schouwburg niet laten vallen, maar de manier waarop Te Beest de raad heeft geïnformeerd schoot veel raadsleden in het verkeerde keelgat. ‘Ik heb geworsteld met de informatievoorziening’, gaf Te Beest maandagavond toe.

Robert te Beest was bijna acht jaar wethouder van de gemeente Velsen. ‘Voor hem is dit natuurlijk een persoonlijk drama, met de haven in zicht’, aldus Henk Wijkhuizen van D66 Velsen. De collegeperiode eindigt in maart, als de gemeenteraadsverkiezing plaatsvinden.

Het CDA liet weten geen aanleiding te zien om uit de coalitie te stappen. Voor de resterende collegeperiode wordt geen vervanger gezocht voor Te Beest.

Na het vertrek van Te Beest namen de wethouders Annette Baerveldt en Arjen Verkaik de beantwoording van de vragen voor hun rekening. De gemeenteraad lijkt op 25 januari in te stemmen met het raadsvoorstel om de Stadsschouwburg Velsen te redden. Als financiële steun uitblijft, dan gaat het theater failliet. (foto: Dennis Gouda)