Rijtuigentoer terug in de gemeente Velsen

Velsen – De rijtuigentoer is terug in de gemeente Velsen. Nadat het evenement uit de agenda van het dorpsfeest werd geschrapt, is er nu een apart evenement van gemaakt. Op zondag 9 juli zullen deelnemers vanuit het hele land naar de gemeente Velsen komen voor een toer door Driehuis, Santpoort-Zuid, Bloemendaal en Santpoort-Noord.

Het terrein aan de Biezenweg 6 wordt gebruikt voor het inspannen. Vanaf daar vertrekt de stoet om 10.30 uur via de Hagelingerweg, Van den Vondellaan, Hiéronymus van Alphenlaan en Albert Verweylaan naar de Lodewijk van Deyssellaan. Rond 10.35 uur rijden de deelnemers langs De Luchte en Huis ter Hagen. Vervolgens gaan ze via de Van Lenneplaan, P.C. Hooftlaan, Bilderdijklaan, Hiéronymus van Alphenlaan, Albert Verweylaan, Lodewijk van Deyssellaan, Van Lenneplaan, Aagtevonklaan, Driehuizerkerkweg, en Duin- en Kruidbergerweg naar de Velserendlaan.

Rustpauze

De route gaat verder via de Brederoodseweg, Van Ewijckweg, Duinlustparkweg, Johan Verhulstweg, Kennemerweg-Hartelustlaan, Bloemendaalseweg-Korte Kleverlaan en Bloemendaalseweg naar het gemeentehuis van Bloemendaal. Rond 11.45 uur staat daar eerste rustpauze gepland. Rond 12.15 uur zal de toer via de Ter Hoffsteedeweg, Bloemendaalseweg, Tetterodeweg, Kweekduinweg, Lonbar Petrilaan, Hoge Duin en Daalseweg, Midden Duin en Daalseweg, Karmelweg, Lage Duin en Daalseweg (Halve Maantje), Lage Duin en Daalseweg, Saxenburgerweg, Rijperweg, Bloemendaalseweg, Korte Kleverlaan, Bloemendaalseweg, Kerkplein, Donkere Laan en Brederodelaan naar de Bergweg. Daar is rond 13.00 uur de tweede pauze van een half uur.

Laatste deel

Tenslotte rijden de aanspanningen via de Bergweg, Brederodelaan, Zocherlaan, Duin en Beeklaan, Duinzichtlaan, Brederodelaan, Conollyweg, Duinweg of Duivelslaan, Willem de Zwijgerlaan, Van Dalenlaan, Wiistelaan, Velserhooftaan/Dinkgrevelaan, Kieftendellaan, Wulverderlaan, Valckenhoeflaan, Dokter de Grootlaan, Cremerlaan/Antillenstraat, Hoofdstraat, Hagelingerweg en Kweekerslaan terug naar de Biezenweg. Het einde van de toer wordt rond 14.00 uur verwacht. De organisatie hoopt uiteraard op veel enthousiast publiek langs de route. Het evenement is mogelijk gemaakt dankzij diverse sponsors. (Foto: aangeleverd)