Rick Wester wint Rabobank Pikeursprijs IJmond

In Heemskerk vond vorige week de ontknoping plaats van de strijd om de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond.

De bank, als sponsor verbonden aan alle vier draverijen in zijn verzorgingsgebied, heeft met deze extra competitie een nauwe samenwerking tot stand gebracht tussen de organisaties van de kortebaandraverijen van IJmuiden, Santpoort, Beverwijk en Heemskerk.

De vier draverijen profiteren van de extra prijs doordat zij aantrekkelijker zijn voor deelnemers. Dat bleek ook in Heemskerk, waar net als in Santpoort het maximale aantal van 28 paarden aan de start verscheen.

Op een stampvolle Marquettelaan met bijna 10.000 bezoekers bleek de eerste klap een daalder waard te zijn: de winnaar in IJmuiden bleek ook na vier draverijen over het geheel genomen de beste.

Pikeur Rick Wester won op 21 juli de kortebaandraverij van IJmuiden met Jagger Broline en bracht het daar ook ver met zijn tweede paard Moni Maker.

Sindsdien verdedigde hij zijn leidende positie in het IJmond-pikeursklassement. In Santpoort kwam hij sterk aan de start met Asko Bond en Bella Madonna, en in Beverwijk met Fiducia LJD en Selim. Omdat Wester in Heemskerk weer doordrong tot de laatste vier kwam hij op 42 punten en was hij niet meer in te halen.

De pikeursprijs, een zware trofee en een cheque van 1.000 euro voor de pikeur, kreeg hij ‘s avonds overhandigd door Jakob Klompien, directievoorzitter van Rabobank IJmond. Op de tweede plaats in het klassement met 36 punten eindigde John Dekker, die in Heemskerk de winst pakte. De regerend kampioen op de kortebaan, John de Leeuw, eindigde op veilige afstand als nummer 3 met 22 punten. (foto: Leo Tillmans)