Reddingbootdag bij KNRM in IJmuiden

Reddingbootdag bij KNRM in IJmuiden

Op zaterdag 28 april houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Ook KNRM-reddingstation IJmuiden doet mee. Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Op deze dag bedanken de 1.300 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 28 april alles uit de kast. Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur met weer een leuk programma: KNRM Lifeguards met hun materieel, een kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM, Zeekadetkorps IJmond, Stichting Ambulance Wens, verkoop artikelen uit de Reddingwinkel, springkussen, schminkhoek, verkoop van hamburgers & haring en zing mee met De Delta Singers!

Het allermooiste: donateurs mogen meevaren op de Nh1816, Koos van Messel en de Johanna Louisa. Kinderen tot en met 11 jaar mogen onder begeleiding meevaren op de Johanna Louisa. Kinderen vanaf 12 jaar mogen onder begeleiding meevaren op de Koos van Messel en de Nh1816. Per vaarronde mogen per reddingboot 20 personen meevaren. Kom op tijd, want vol is vol!

Zie ook www.reddingbootdag.nl. (foto: KNRM/Arie van Dijk)