Recordaantal geslaagden Academy Tata Steel

Velsen – Maar liefst 126 leerlingen van de Academy van Tata Steel hebben vorige week hun landelijk erkend MBO-diploma ontvangen. Het slagingspercentage bedroeg 91%. Dat zijn twee nieuwe records voor de bedrijfsschool van Tata Steel. Er is veel belangstelling voor de Academy van Tata Steel, waar onlangs 170 nieuwe leerlingen aan hun opleiding zijn begonnen. De bedrijfsschool viert dit jaar haar 80-jarig bestaan.

Fabienne Hendricks, manager van de Academy van Tata Steel, is trots op het bereikte resultaat: ,,Het is geweldig om te zien dat zoveel leerlingen zijn geslaagd en dat het slagingspercentage eveneens heel hoog was. Daarmee zijn we zonder meer toonaangevend in Nederland. Het is voor mij het mooiste cadeau voor ons 80-jarig bestaan. Niet alleen de zeer gemotiveerde leerlingen maken zo’n resultaat mogelijk, maar ook de docenten en het ondersteunend personeel van het NOVA College en van onze eigen bedrijfsschool. Samen slagen we erin om de kennis van techniek in de IJmond verder te vergroten. Ik wil de leerlingen van harte feliciteren met hun prestatie en hen veel succes en bovenal veel plezier toewensen in de mooie carrière in de techniek die voor hen bij Tata Steel in het verschiet ligt.”

Tata Steel is een walhalla voor jongeren die zich willen ontwikkelen op het gebied van techniek. De mogelijkheden daartoe zijn legio en het staalbedrijf zorgt ervoor dat de opleidingen naadloos aansluiten op de huidige stand van de techniek. Zo is er bijvoorbeeld speciale aandacht voor automatisering, robotisering en virtual reality. De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Leerlingen krijgen bovendien een baangarantie.

Op de foto:
Fabienne Hendricks, manager van de Academy van Tata Steel (links) met vier van de geslaagden in een van de technieklokalen van de bedrijfsschool. (foto: Tata Steel)