Raadskastje oude raadhuis weer als nieuw

Afgelopen weekend heeft burgemeester Frank Dales het gerenoveerde raadskastje bij Torenstraat 7 officieel geopend. Dat gebeurde na een interessante rondleiding door dorp Oud-Velsen onder leiding van Siem Schaafsma.

Tijdens deze Monumentendag was er veel te doen in heel Velsen, waar de focus lag op ‘Iconen en symbolen.’ In oud-Velsen werd tijdens de rondleiding de aandacht gevestigd op de diverse symbolen van ambachtslieden die nog terug te vinden zijn op de huizen. In het oude raadhuis waren bij de kunstenaars onder andere iconen te zien. En bij de vrijmetselaarsloge aan Torenstraat 2 werd veel uitgelegd over de diverse symbolen die hier van belang zijn.

Het oude raadskastje, waar vroeger de bekendmakingen van de gemeente Velsen werden opgehangen, stortte onlangs in. Dankzij veel inzet kon het antieke kastje weer worden opgeknapt, zodat het dienst kan doen als informatiepaneel voor Stichting Het Dorp Velsen.

Burgemeester Dales liet blijken zeer onder de indruk te zijn van het prachtige Velsen-Zuid en voelde zich vereerd dat hij voor de opening was gevraagd.