Project IJmuiden aan Zee komt weer tot leven

Als het aan het college van Velsen ligt wordt er op korte termijn leven geblazen in IJmuiden aan Zee. Burgemeester en wethouders willen belangrijke stappen zetten om het gebied rond de jachthaven verder te ontwikkelen.

IJmuiden aan Zee moet uitgroeien tot een kustplaats waar bezoekers kunnen genieten van de natuur, de zee en het rauwe karakter van IJmuiden. Doel van de gebiedsontwikkeling is om stap voor stap een bijzondere, duurzame en blijvend gewilde kustplaats te realiseren met bijzondere en gevarieerde woningen, kwalitatief hoogwaardige horeca, shops, culturele en recreatieve voorzieningen. Direct aan de natuur van de duinen en de zee, maar ook dichtbij en goed bereikbaar vanuit de metropoolregio Amsterdam.

Deze doelen en ambities zijn neergelegd in het ‘Ambitiedocument IJmuiden aan Zee’; een actuele uitwerking van de Herziene Kustvisie uit 2006. Het ambitiedocument wordt in september aan de raad ter vaststelling voorgelegd.

De trekker van het project KondorWessels Vastgoed vormt samen met Kennemerstrand NV, Kennemermeer BV en Marina Seaport IJmuiden BV de projectorganisatie. Ook de gemeente sluit aan in het ontwikkelingstraject.

Zie ook www.velsen.nl/artikel/ambitiedocument-ijmuiden-aan-zee-vastgesteld.htm.