Presteren onder de zon tijdens IJmuiden Buiten

IJmuiden – Zaterdag was het buitenbad van Zwembad de Heerenduinen het decor van de jaarlijkse zwemwedstrijd IJmuiden Buiten. Tijdens deze wedstrijd die Watervrienden IJmuiden traditioneel aan het eind van het zwemseizoen organiseert, strijden zeven verenigingen om de Piet Wullaert bokaal. Watervrienden Almere zette de beste clubprestatie neer door met 175 punten de wisselbeker mee naar huis te nemen. Watervrienden IJmuiden eindigde met 106 punten op de derde plaats.

Editie 2019 van het zwemfestijn is de mooiste geweest tot nu toe. Dankzij de zon hing er een leuke en ontspannen sfeer bij het zwembad. Ook werd er hard gezwommen door de zwemmers van Watervrienden IJmuiden. Zo verbeterde Mike Tjepkema tot driemaal toe zijn persoonlijk record. Floris van Zanten was ook van verdienste met 1 gouden medaille, 2 zilveren en 1 bronzen. Bij de meisjes deed Iris de Vreugd het goed met 3 maal brons en 1 maal goud. 

Na de prijsuitreiking was er tijd voor gezelligheid tijdens de barbecue. Ook bleven er nog een stuk of 60 zwemmers overnachten op het grasveld van De Heerenduinen. De nieuwe kersverse voorzitter van WVIJ, Peter Linsen, was zeer te spreken over de wedstrijd: ,,Dankzij de hulp van de vele vrijwilligers – zowel van WVIJ als van andere verenigingen – hebben we weer een mooi evenement neergezet.”