Piú Corde met Mozart en Kozeluch in ’t Mosterdzaadje

Santpoort – Op zondag 17 oktober om 15.00 uur brengt het trio Piú Corde in ’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg 29 een programma met muziek van Leopold Kozeluch en Wolfgang Amadeus Mozart. Zo bekend als Mozart nog is, zo in de vergetelheid geraakt is zijn tijdgenoot de Tsjechische componist Leopold Kozeluch. Onterecht, menen fortepianiste Liene Maderna-Stradina, violiste Emma Williams en celliste Ania Katynska.

Deze musici, gespecialiseerd in het uitvoeren van muziek uit de 18e eeuw, noemen deze Kozeluch een vergeten vernieuwer: ,,Altijd zijn er componisten geweest die zich tegen de bestaande smaak en regels keerden en nieuwe wegen zochten. Sommige van deze componisten zijn nu grote namen, zoals Beethoven. Anderen waren in hun eigen tijd heel bekend, maar zijn in vergetelheid geraakt. Zoals Leopold Kozeluch.’’

Het ensemble werd in 2015 opgericht door afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag die een gemeenschappelijke passie vonden in het populariseren van laatklassiek en vroegromantisch repertoire op historische instrumenten. Bel voor informatie naar 023 5378625 of mail naar penningmeester@mosterdzaadje.nl om kaarten te reserveren. (Foto: aangeleverd)