Pieter de Waard in voetbalshow met Foppe en Wim

Ze zijn terug, de makers van de legendarische voetbalshow Aad de Mos Bestaat niet! Op maandag 30 mei vindt in de grote zaal van het Patronaat in Haarlem een wervelend theaterstuk plaats waarin voetbal, cabaret en muziek in hoog tempo aaneen worden geknoopt in De Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show.

Anderhalve week voor de start van het Europees kampioenschap in Frankrijk staat onder meer een optreden van cabaretier Erik van Muiswinkel op het programma. Verrassend is de komst van Pieter de Waard, de kleurrijke algemeen directeur van Telstar. De Waard toont zijn ware passie: het cabaret.

‘Mister Heerenveen’ Foppe de Haan, Wim Kieft en Ronald de Boer zullen op ongewone wijze worden geïnterviewd. De show wordt gepresenteerd door de Haarlemse puntdichter/theatermaker Jan J. Pieterse.

Met vijftien uitverkochte shows in het Haarlemse café Studio veroverden vijf bekende journalisten uit de regio Haarlem/Velsen eind vorige eeuw een cultstatus. Een verzoek van de Amsterdamse producent Nomobo inspireerde ze tot het maken van een nieuwe, bijna twee uur durende show.

Het journalistencollectief stelt het publiek ‘multimediaal totaaltheater pur sang, óók geschikt voor vrouwen die niet van voetbal houden’ in het vooruitzicht.

Behalve Erik van Muiswinkel verschijnt ook Viggo Waas op het podium. De Amsterdamse cabaretier trekt momenteel volle zalen met zijn voorstelling ‘Cruijff en Pipo’. Hij krijgt onder meer gezelschap van de Haarlemse zangeres Jessica van Noord en de Spaarndamse dichter John Schoorl.

De Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show op 30 mei is nog niet uitverkocht. Kaarten kosten dankzij sponsoring slechts 15 euro en zijn nog verkrijgbaar via ticketmaster.nl, aan de kassa van het Patronaat en bij vestigingen van Primera.

De show wordt gemaakt door Simon Zwartkruis (Voetbal International), Edwin Struis (Nieuwe Revu), Paul Onkenhout (de Volkskrant), Dick Sintenie (Het Parool) en freelance-journalist Mark van den Heuvel. (foto: Toussaint Kluiters)