Pierloop

Pierloop Velsen zoekt nog vrijwilligers

Na een afwezigheid van twee jaar wordt op zondag 9 september dan toch de 26ste editie van de Pierloop Velsen georganiseerd. Met Cornelis Vrolijk als nieuwe hoofdsponsor hoopt de organisatie, in nauwe samenwerking met Atletiek Vereniging Suomi, de traditionele loop weer als grootste eendaagse sportevenement binnen de gemeente Velsen op de kalender te zetten.

De afstanden en routes zijn ten opzichte van eerdere edities aanzienlijk gewijzigd. De lus door Velsen-Zuid en Driehuis is verdwenen en daarvoor in de plaats is op de 10 en 15 kilometer een extra lus in het duingebied gekomen. Deze afstanden komen langs het kantoor van hoofdsponsor Vrolijk. De 15 kilometer tikt bovendien even kort de zuidpier aan, waarmee de naam van de loop meer eer wordt aangedaan. De 10 en de 15 kilometer komen als vanouds weer door de Marconistraat, waardoor op anderhalve kilometer van de finish nog even wat extra motivatie getankt kan worden.

Nieuw is de 5 kilometer, waardoor er nu ook een prima aanbod is voor de beginnende loper. In deze route zit echter wel een flinke heuvel (in het duingebied naast de Grote Beerstraat), dus een makkie zal het niet worden.

De Guppenloop voor kinderen tot en met 8 jaar (over 650 meter) gaat van start bij het Velserhof. Een ander bekend onderdeel van de Pierloop is de Jeugdloop. Nog niet alle basisscholen hebben zich hiervoor ingeschreven, maar inschrijven is nog steeds mogelijk in de eerste twee dagen van het nieuwe schooljaar. Voor de 5 en 15 kilometer wordt tevens een Businessloop georganiseerd. Bedrijven, organisaties en instellingen kunnen zich hiervoor nog opgeven via www.pierloop.nl.

De organisatie is nog op zoek naar verkeersregelaars en andere vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk een evenement als de Pierloop Velsen te organiseren, dus alle hulp is welkom. Aanmelden kan via verkeersregelaar@pierloop.nl of vrijwilliger@pierloop.nl. Voor overige vragen kan gemaild worden naar info@pierloop.nl. (foto: Friso Huizinga)