Pierloop Velsen weer afgeblazen

Problemen met het parcours, een te grote tijdsdruk en opgestapte vrijwilligers. Dat zijn de voornaamste redenen om dit jaar weer geen Pierloop te organiseren.

Er vinden al geruime tijd gesprekken plaats tussen de gemeente Velsen en het organisatiecomité. Al in een vroeg stadium bleek dat de geplande wegwerkzaamheden aan de Waterloolaan en Zeeweg voor grote problemen zouden zorgen. Het oostelijke traject van de Pierloop is daardoor over een lengte van ongeveer 2,5 kilometer volledig geblokkeerd.

Daarnaast is er landelijk een veel strenger beleid ten aanzien van veiligheid. Dit alles zou leiden tot zeer grote ingrepen in het parcours en een grote toename van de werkzaamheden voor het vrijwillige organisatiecomité. Een deel van het comité besloot daarop de taken neer te leggen, wat het voor de overgebleven vrijwilligers vrijwel onmogelijk maakte om binnen vier maanden een groot hardloopevenement te organiseren.

Hoofdsponsor Cornelis Vrolijk is onaangenaam verrast door de afgelasting van de Pierloop. Afgesproken is dat de Stichting Pierloop en de gemeente Velsen op korte termijn rond de tafel gaan om te praten over de editie in 2018. Pas als er overeenstemming is bereikt, beslist de directie van Vrolijk of het sponsorschap wordt voortgezet.

De Pierloop Velsen zou dit jaar plaatsvinden op zaterdag 9 of zondag 10 september. (foto: Friso Huizinga)