Pianist Sergey Smirnov in ‘t Mosterdzaadje

Santpoort – Op zondag 6 maart om 15.00 uur speelt pianist Sergey Smirnov werk van John Adams in ’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg 29.

Sergey Smirnov is een ware specialist op het gebied van de minimal music. Lang voor Philip Glass ‘hot’ was, had Sergey zijn werk al geprogrammeerd. Ook de Amerikaan John Adams schrijft muziek die minimal music wordt genoemd. Geniaal noemt de pianist deze componist. Smirnov speelt twee beroemde stukken van Adams: China Gates (1977) en Phrygian Gates (1978), die hij tezamen zijn OPUS 1 noemde. China Gate werd gecomponeerd tijdens het regenseizoen in Californië, Phrygian Gates is een 22 minuten durende rondleiding door de helft van de cyclus van sleutels, modulerend door de cirkel van kwinten, te vergelijken met wat Bach deed met het Wohltemperiertes Klavier. Sluit je ogen en kom in een andere wereld!

De zaal is een half uur voor aanvang open. Kaarten kunnen via penningmeester@mosterdzaadje.nl gereserveerd worden. Richtlijn collecte: 10 euro. Kijk op www.mosterdzaadje.nl voor meer informatie of bel: 023 5378625. (Foto: aangeleverd)