Patty Duijn straalt op middag vol levenslust

Mooie muziek en teksten, ontroerende gedichten en vooral veel levenslust trof men zondagmiddag aan in de aparte zaal van Café Brasserie de Wildeman. De middag met het thema ‘Levenslust, beleef, geef en ontvang’ was georganiseerd door het team van Uitvaartbegeleiding Patty Duijn.

‘Even een andere identiteit’ kondigde Patty Duijn aan bij de voorbereiding van deze middag, want ze wil voor iedereen die achterblijft na een verlies ‘met regelmaat fijne belevenissen’ bieden om de levenslust weer terug te vinden.

Deze eerste middag was meer dan geslaagd. Zo’n honderd mensen bezochten de Levenslust-middag en genoten van de gezelligheid, de artiesten met een mooie boodschap en de pure verwennerij van een drankje en lekkere hapjes.

Er werd met veel aandacht geluisterd naar de introductie van Patty, de muziek en liedjes van Stan en Wietse, de gedichten en verhalen van geluksfilosoof Marnix Pauwels en de wijze woorden van psychiater en hardloper Bram Bakker. Coverband Gaaf! had voor deze middag haar mooiste liedjes op het programma gezet.

Even de zinnen verzetten, ervaren dat er warme mensen zijn die je een plezier willen doen, die je door een moeilijke tijd willen helpen en dat er meer mensen zijn die rouwen. ,,Maar ik ben hier ook voor Patty’’, aldus een dame die haar broer vorig jaar verloor. Samen met haar schoonzus bezoekt zij de middag. ,,Patty is een bijzonder mens die je met haar woorden weet op te beuren. En deze middag is geweldig. We vinden het fijn dat we gelegenheid hebben om weer even met Patty te praten.’’

Ook Karin van de Vlugt die haar moeder verloor is op de Levenslust middag. ,,Patty is heel bijzonder, ik kom ook een beetje voor haar. We hebben bij het overlijden van mijn moeder heel bewust voor het team van Patty Duijn gekozen. Ik volg haar op Facebook en in de krant en ben steeds zeer getroffen door haar teksten. Maar ik werd ook wel aangetrokken door de aankondiging dat Bram Bakker hier zou spreken. Dat gaan we zo beleven.’’

En dat was voor velen ook een belevenis. Een interactief gedeelte met Bram Bakker volgde. Bram sprak over het verschil tussen kennis over rouw en het zelf ervaren van verlies. Er was ruimte voor het stellen van vragen en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Bij het afscheid kregen alle bezoekers een goed gevulde verwentas met mooie producten, gesponsord door diverse ondernemers. De mensen gingen met een goed gevoel en glimlach naar huis. (foto: Dennis Gouda)