Overval Velserbroek brengt veel politie op de been. Er bleek niet te zijn geschoten.

Velserbroek – Donderdagavond rond 20.00 uur heeft er een overval plaatsgevonden op de Galle Prominade in Velserbroek. De politie kreeg een melding van een schietpartij en er was meteen veel politie op de been. Twee verdachten gingen er vandoor op een scooter. Agenten in kogelwerende vesten hebben naar hen gezocht. Daarbij werd een politiehelikopter ingezet.

Er werd een helicopter ingezet. Foto: Inter Visual Studio/Michel van Bergen

Het bleek later dat er alleen een wapen is getrokken en er niet daadwerkelijk is geschoten. Diezelfde donderdagavond zijn twee mannen op een scooter klemgereden door de politie op Zijkanaal C in Spaarndam. De weg was tijdelijk afgesloten voor politieonderzoek. Er is onder meer een hamer in beslag genomen.

Een politiewoordvoerder liet weten dat er nu onderzocht gaat worden wat zich precies heeft afgespeeld. „We weten in ieder geval zeker dat er niét is geschoten.”

Update:

Een 16-jarige Haarlemmer en een 17-jarige Amsterdammer zitten momenteel nog vast voor de bedreiging. Eerder werd gesproken van een overval maar dat bleek niet het geval te zijn.

Wie iets heeft gezien of inlichtingen kan verschaffen graag contact met de politie opnemen onder nummer: 09008844 of het tipformulier invullen met vermelding van het zaaknummer: 2023150046. Ook kan contact worden opgenomen met misdaad anoniem: 0900-7000

Foto: Inter Visual Studio/Michel van Bergen