Oud en jong spelen samen

IJmuiden – Het was vorige donderdagochtend een gezellige boel in ontmoetingscentrum Zeestroom aan het Zeewijkplein. Oud en jong kwamen samen om plaatjesbingo te spelen. Na een hevige regenbui liepen de peuters van peuteropvang De Drie Turven keurig in een rij naar Zeestroom. Bij binnenkomst werden de ouderen en peuters hartelijk begroet. Er werden stoelen bijgezet en iedereen kreeg een plekje aan de grote tafel.

Eerst werd, onder het genot van een kopje koffie en een glaasje limonade, met elkaar kennis gemaakt. Daarna kwamen de plankjes voor de plaatjesbingo op tafel. De ouderen hielpen de peuters en andersom. Het was best spannend en je moest goed opletten en kijken of je dezelfde plaatjes kon vinden. Nadat iedereen bingo had hebben de aanwezigen samen nog wat liedjes gezongen. De ochtend vloog voorbij en de kinderen werden vrolijk uitgezwaaid.

Met Sint Maarten komen de peuters weer op bezoek. Peuteropvang De Drie Turven is gevestigd in het gebouw van buurthuis De Dwarsligger aan de Planetenweg 338 en is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.30 uur geopend. De opvang is voor peuters van 2 tot en met 4 jaar en wordt in dagdelen afgenomen. (foto: aangeleverd)