Organisatie: ‘Meer inschrijvingen voor tweede Vissenloop’

Hét wandelevenement van IJmuiden en omgeving, de Vissenloop, wordt komende zondag voor de tweede keer georganiseerd door KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen.

,,Zoals het er nu naar uitziet ligt het aantal inschrijvingen beduidend hoger dan vorig jaar’’, zegt Fred van Dam, voorzitter van het bestuur van KWF Kankerbestrijding Velsen. ,,Ook de weersvoorspelling voor komende zondag ziet er goed uit. Vorig jaar viel er flink wat regen en ook waaide het hard, waardoor diverse geplande feestelijkheden op het start- en finishterrein helaas niet tot hun recht kwamen. Maar met deze goede voorspelling op zak hopen we ook veel bezoekers uit IJmuiden en omgeving in de loop van de dag op het evenemententerrein bij het KNRM-hoofdkantoor te mogen ontvangen. Want er is veel te horen, te zien, te beleven en te eten’’.

Het enthousiasme van de dames in het organisatiecomité kent geen grenzen als ze proberen alle activiteiten op een rij te krijgen: ,,’s Morgens spelen op het startterrein verschillende dj’s en ’s-middags speelt de Alkmaarse 6-mans coverband  ‘Alle Tijd’, terwijl de wandelaars de finish bereiken en hun welverdiende gebakken visje en medaille in ontvangst nemen. Tijdens dit optreden zal ook Britney de Looff, bekend van Voice Kids, haar opwachting maken.”

,,Op het finishterrein naast Lunchroom Bart worden biertafels, banken en statafels geplaatst zodat bezoekers hier een broodje haring of gebakken visje kunnen eten. Ook bij de stempelposten zorgen we voor entertainment: bij de Kop van de Haven de showband IJmuider Harmony en White Smoke; bij Theeschenkerij Velserbeek komen ’t Staande Tuygh, de Delta Singers en Nortada; bij Zorgvrij treden De Raddraaiers op en bij Zwembad De Heerenduinen komt Nico Bakker.’’

Kijk op www.vissenloopijmuiden.nl voor meer informatie, het inschrijfformulier en de starttijden. Wandelaars kunnen zich ook op de dag zelf nog inschrijven. De uitgestippelde routes zijn 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer lang.