Oranjevrouwen komen naar Velsen

Het Nederlands vrouwenelftal start de voorbereiding op het EK 2017 op donderdag 7 april met een oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Het duel, dat wordt gespeeld in het Rabobank IJmond Stadion, begint om 18.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.onsoranje.nl.

Voor Nederland betekent het oefenduel, na het mislopen van kwalificatie voor de Olympische Spelen 2016 eerder deze maand, een start van de voorbereiding op het UEFA Women’s EURO 2017. Dit eindtoernooi vindt in Nederland plaats van 16 juli tot en met 6 augustus 2017. Als gastheer is Nederland automatisch geplaatst voor het Europese kampioenschap.

Vijf maal eerder stonden Oranje en Nieuw-Zeeland tegenover elkaar. De OranjeLeeuwinnen wonnen twee wedstrijden, twee keer werd er gelijkgespeeld en eenmaal ging de winst naar Nieuw-Zeeland. De laatste ontmoeting was tijdens het WK2015 in Canada. Nederland won deze wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van aanvaller Lieke Martens.

De prijs voor losse kaarten is 10 euro. Houders van een OnsOranje ClubCard krijgen 20 procent korting en groepen vanaf tien personen krijgen korting en betalen per persoon 6 euro. Kaarten zijn te koop bij de KNVB-ticketshop via OnsOranje.nl. Daarnaast zijn losse kaarten te koop bij de balie van SC Telstar. (foto: KNVB)