keyboard

Optimaliseer je bedrijf met een ERP systeem

PARTNERBIJDRAGE

Steeds meer organisaties schakelen over op een ERP systeem van sap business one. Wat is echter een ERP systeem precies en welke voordelen brengt de software met zich mee voor jouw bedrijf? Lees verder wat ERP software voor jouw organisatie kan betekenen.

Wat is een ERP systeem?

ERP staat kortweg voor Enterprise Resource Planning. De resources waar het bij het ERP-systeem om gaat, zijn onder andere de producten, het personeel, het kapitaal en de voorraad binnen je onderneming. Met het ERP-systeem breng je alle data van de uiteenlopende afdelingen binnen je bedrijf tezamen. Deze automatisering bespaart niet alleen tijd en geld, maar laat ook op één centrale plek zien waar de knelpunten binnen je bedrijf zich bevinden. Met de meest actuele gegevens over de in- en verkoop, productie, administratie en logistiek weet je direct in te spelen op de wensen van de klant. Bovendien maakt het ERP-systeem gemakkelijk rapporten van de verschillende bedrijfsprocessen.

De belangrijkste voordelen van een ERP-systeem

Het ERP-systeem brengt diverse pluspunten met zich mee voor je organisatie:

  • Eén centrale plek voor alle informatie

    Wat zijn de cijfers van de inkoop? En hoe staat het met de administratie? Met een ERP-systeem komen alle bedrijfsstromen op één centrale plek bij elkaar. Hierdoor werken afdelingen niet meer langs elkaar heen, wat leidt tot meer transparantie op de werkvloer.
  • Handmatig werk automatiseren binnen je organisatie

    Het automatiseren van bedrijfsprocessen zorgt voor een enorme tijdswinst, maar leidt er ook toe dat er minder menselijke fouten worden gemaakt. Het ERP-systeem actualiseert de voorraad tot op de minuut nauwkeurig, zorgt voor de juiste facturen en wijst meteen taken toe aan het gewenste personeelslid.
  • Gebruiksvriendelijke en flexibele informatieverstrekking

    Het ERP-systeem zorgt ervoor dat alle medewerkers binnen de organisatie meteen toegang krijgen tot de gegevens die voor hen van belang zijn. Zo krijgt de orderpicker meteen de juiste pakbon te zien, terwijl het afdelingshoofd van financiën gemakkelijk de omzet van de maand mei kan bestuderen. Per medewerker stel je vast welke gegevens toegankelijk zijn. Bovendien is de interface gebruiksvriendelijk, zodat de data voor iedere medewerker begrijpelijk zijn. Snelle informatieverstrekking is noodzakelijk binnen je onderneming, aangezien je op deze wijze de beste beslissingen kunt nemen.

Een ERP-systeem dat past bij jouw bedrijf

Zoveel ondernemers, zoveel wensen. Logres biedt daarom uiteenlopende ERP-systemen aan die passen bij iedere bedrijf. Bovendien kun je ieder ERP-pakket volledig naar jouw wensen samenstellen. Om ervoor te zorgen dat de bedrijfssoftware past bij jouw onderneming, is het belangrijk om op tijd aan de ERP-implementatie te beginnen. Zorg dat er voldoende deskundigheid in huis is over het nieuwe systeem, en je medewerkers begrijpen hoe het systeem werkt. Zo is een nieuw ERP-systeem binnen je bedrijf al snel een succes.