Oppeppertjes voor Santpoortse ondernemers (3)

Santpoort – John Oosterhuis publiceert op Facebook een serie foto’s van Santpoortse ondernemers onder de titel Oppeppertjes. Behalve dat deze ondernemers het inderdaad zwaar hebben of hebben gehad en zeer zeker een hart onder de riem kunnen gebruiken zijn het ook prachtige, creatieve foto’s die de mens achter de ondernemer laat zien.

Door Ingeborg Baumann

Marry Oudendijk

Geen ondernemer is de letterlijke zin des woords maar wel een bekend en geliefd gezicht in Santpoort is Marry Oudendijk. Zij is officier van justitie, ook dat is een roeping en zoals zij zegt: ‘een prachtig vak’. Marry is rechten gaan studeren omdat ze kinderrechter wilde worden. Haar streven was het helpen van mishandelde en misbruikte kinderen. Tijdens haar studie ontdekte ze dat het vak van officier van justitie beter bij haar paste vanwege de dynamiek. Landelijk bekend werd ze door haar rol bij het oplossen en de veroordeling van de dader van de ‘dubbele bijlmoord.’ ,,Na vele jaren in dit vak en vele zeer zware misdrijven verder kan ik nog steeds helemaal blij worden als we een misdrijf hebben opgelost en de verdachte achter slot en grendel zit. Zeker als het gaat om misdrijven waarbij gewone, onschuldige mensen het slachtoffer zijn geworden.’’ Een dorpsgenoot waar we trots op zijn en daarbij ook nog eens een fijn mens.

Maarten Breitenstein

Maarten is ambachtelijk en creatief banketbakker bij Banketbakkerij Wesseling in de Hoofdstraat. Hij werkt uitsluitend met pure en eerlijke grondstoffen in de bakkerij die al sinds 1966 naam en faam heeft. Hij zegt: ,,Het mooie aan dit vak is dat je alles met je handen moet maken en je af en toe je creativiteit de vrije loop kunt laten. Elke dag is weer anders met zo veel verschillende producten, van saucijzenbroodjes tot chocoladeletters en van slagroompunt tot bokkenpootjes.’’ Alleen deze zin al laat het water in heel veel monden lopen. Het mooiste compliment voor Maarten in ‘de glimlach van een kind’ als ze hun verjaardagstaart zien. Er zal inmiddels geen thema zijn dat Maarten niet heeft verwerkt in een feestelijke taart. Van Belle en het Beest voor een inmiddels 30-jarige tot de prinses of held die de kindjes van nu leuk vinden. ,,Je wordt er gewoon blij van en het geeft je energie om door te gaan.’’

Sander Balvers

,,Midden in de gezellige winkelstraat van Santpoort-Noord vind je De Santpoortse Verleiding. Een schatkamer vol exotische producten en alledaagse lekkernijen. Een winkel waar de deur voor je open staat. Waar je welkom bent. Zodra je een voet over de drempel zet waan jij je in een paradijs. Je ruikt de zoete geur van lekkernijen van over de gehele wereld. Alsof je op een koffieplantage in Colombia staat. Tussen de theeplukkers in India. Of tussen de cacaobomen in Tanzania. En aan het einde van deze reis staat Sander Balvers.’’ Zo staat het op de website en zo ondergaan de liefhebbers van koffie, thee en lekkers De Santpoortse Verleiding ook. Sander vertelt een verhaal dat we allemaal heel graag willen beleven en proeven. Thuis in Santpoort neemt Sander je mee op reis met koffie, thee en chocolade, zaken waar we absoluut niet buiten kunnen. Balvers straalt een en al positiviteit uit en ook dat hebben we elke dag nodig.