Opnieuw aanrijding op Rijksweg

Vrijdag is opnieuw een aanrijding gebeurd op de Rijksweg bij de afrit van de A22 en de oprit naar de A208. Een bestuurder wilde komende vanaf de Velsertunnel linksaf de Rijksweg oprijden in de richting van Velserbroek. Hij zag hierbij een bestuurder over het hoofd die vanaf Velserbroek rechtdoor reed richting Velsen-Zuid.

Een behoorlijke klap was het gevolg. De bestuurder uit de richting van Velserbroek kon zelf uit de auto komen en had alleen wat licht letsel. De andere bestuurder was er slechter aan toe en moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het verkeer liep van alle kanten vast, vooral vanaf Velsen-Zuid. Vanuit deze richting is er extra veel verkeer door de afsluiting in Santpoort-Noord.

Opvallend was het gedrag van andere bestuurders die de aanwijzingen van de politie slecht opvolgden. Een automobilist die al teruggestuurd was reed toch langs het verkeer wat het ongeval passeerde. Een ander negeerde de aanwijzing helemaal en wilde via de verkeerde rijbaan naar Velserbroek. 


De brandweer moest uit IJmuiden komen en had op de Parkweg moeite om zich een weg door het drukke verkeer te banen. Een aantal automobilisten ging keurig aan de kant, maar sommigen hadden niet is de gaten ondanks de forse sirene op de brandweer wagen. Uiteindelijk is het wel gelukt. (foto: Ko van Leeuwen)