Hoffelijk

Opleiding tot bewindvoerder: dit houdt het in

PARTNERBIJDRAGE

Je zal 35 tot 40 uur studeren voor de e-learning administrator cursus. Je wordt op alle lesdagen voorbereid, zodat je aan de praktijkdagen kunt beginnen. Het digitale lesmateriaal van Hoffelijk Financiële Zorg is onderdeel van jouw opleiding. Tijdens de praktijkdagen leert je van praktijksituaties. Je volgt zeven praktijkdagen. Je wordt getraind in het aanmelden en de intake van prospects, het uitvoeren en beëindigen van cliënten, het beheren van schulden en het omgaan met cliënten. Na afronding van de klassikale en praktijkgerichte instructie ontvang je een diploma waarmee je aan de slag kunt als bewindvoerder. Elk onderwerp wordt uitgebreid behandeld in de opleiding bewindvoerder.

Leren in de praktijk

In de eerste twee dagen van deze cursus worden casussen over beschermingsbewind behandeld. Je leert hoe je beschermingsbewind kunt aanvragen bij de rechtbank. Tijdens de tweede dag leer je over de financiële situatie van de cliënt. De laatste dag gaat over wat je moet doen als je als beschermingsvoogd wordt aangesteld. Je leert de volgende dag alle taken die bij een beschermingsvoogdij komen kijken. De laatste twee dagen behandel je de schulddossiers van jouw cliënt. Professionele betrokkenheid wordt gedefinieerd en besproken tijdens dit deel van de cursus. Je onderhandelt met een schuldeiser en bespreekt familie en maatschappelijk werkers met jouw cliënt. Je bent al een professional door je e-Learning, daarom heb je maar zeven dagen nodig om de praktijklessen te volgen. Jouw taak als Opleidingsbeheerder voor Professionals begint met de praktijklessen. Tijdens de praktijklessen leer je allerlei cases waarmee je de kennis die je in je e-Learning hebt opgedaan kunt gebruiken. Je behandelt elke casus alsof het echt is.

Echte klanten

Tijdens de praktijklessen leer je omgaan met echte cliënten. Tijdens de lessen moet je je voorstellen dat je met een echte cliënt werkt. Je zult klaar zijn om met echte cliënten om te gaan als je eenmaal bent afgestudeerd van dit programma. Je zult in staat zijn om de financiële kwesties te behandelen die zich voordoen nadat een beschermende voogdij is beëindigd zodra je dit cursuswerk hebt voltooid. Je leert alles wat je hierover moet weten tijdens het cursuswerk van Hoffelijk Financiele Zorg. Je moet je professioneel gedragen tegenover schuldeisers.