Open dag Telstar goed bezocht

Afgelopen zaterdag vond in en rond het Rabobank IJmond Stadion de traditionele open dag plaats van Telstar.

Veel supporters en belangstellenden vonden, mede dankzij het mooie weer, de weg naar het stadion waar diverse activiteiten waren georganiseerd.

Het was even na elf uur dat commercieel directeur Steef Hammerstein de officiële opening aankondigde met onder meer clinics voor de jeugd, een speciaal Pokémon-programma, een demonstratie van een tractor puller en natuurlijk de voetbalwedstrijd, ’s middags tegen Volendam.

Op dat tijdstip was het al een behoorlijke drukte bij de diverse kramen op het voorplein. Vooral de kramen met oude en nieuwe voetbalkleding werden druk bezocht.

Het starten van de tractor puller van hoofdsponsor MPM Motor Oils, een enorm gevaarte met vier motoren, trok vervolgens ieders aandacht. Met vermoedelijk meer decibels dan een startende Boeing 747 had menigeen spijt dat de oordopjes thuis waren gelaten. Maar indrukwekkend was het zeker.

Als afsluiting van de geslaagde open dag vond de wedstrijd plaats tussen Telstar en Volendam. Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd hetgeen resulteerde in een doelpuntloos gelijkspel. Bij het duel waren ongeveer 1.000 fans aanwezig. (foto: Friso Huizinga)