Open dag: afscheid op Beeckestijn

Velsen – Op de buitenplaats Beeckestijn aan de Rijksweg 134 vindt zaterdag 26 september een bijzondere open dag plaats. Bezoekers kunnen zich die dag laten informeren over de mogelijkheden die de buitenplaats biedt op het gebied van uitvaarten en herinneringsbijeenkomsten.

Het museumhuis wordt regelmatig verhuurd voor vergaderingen of huwelijken. Ook als de aanleiding voor een bijeenkomst een treurige is, is dit een prachtige, troostrijke plek. Op 26 september organiseert Vereniging Hendrick de Keyser in samenwerking met Brasserie Beeckestijn een open dag met het thema ‘Afscheid op Beeckestijn’. Die dag is Beeckestijn tussen 12.00 uur en 16.00 uur open. Er is onder andere informatie over vervoer, eten en drinken, bloemen en sieraden en uitvaartkisten. De organisatie ontvangt een beperkt aantal bezoekers tegelijk. Stuur vooraf een e-mail naar locatiehuren@hendrickdekeyser.nl en geef het gewenste bezoekmoment (12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur of 15.00 uur) aan. Reserveren kan met maximaal twee personen tegelijk.

Een plek om te onthouden

Na de Tweede Wereldoorlog verkeerde Beeckestijn in slecht staat. Het werd echter gered van de sloop. Daardoor kan iedereen nog steeds van deze fantastische plek genieten. Het unieke zit ‘m in de combinatie van de prachtige architectuur en interieurs en de omliggende tuinen en park. De tuinen en het park zijn elke dag open. Je kunt er wandelen door de historische bloemenwaaier en de Engelse landschapstuin of ontdek de kruiden in de kruidentuin. In het weekend is het huis open als museumhuis en kun je door de statige kamers dwalen. Reserveer dan wel van tevoren via www.museumhuizen.nl een tijdslot. (Foto: Brasserie Beeckestijn)