Opbrengst unieke Velsen Kalender naar Hospice De Heideberg

Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek die met de bal op de borst hoog boven het Rabobank IJmond Stadion zweeft, een jongetje dat met een bootje in een mini-versie van de zuidersluis speelt en een meisje dat op een koord tussen de watertoren en het stadhuis balanceert.

Een kalender met foto’s van Velsen is niet uniek, maar de manier waarop fotograaf Ed Geels een aantal bekende plekken in beeld heeft gebracht, is dat wel degelijk. Dat geldt ook voor het feit dat de volledige opbrengst naar een goed doel gaat: Hospice De Heideberg in Santpoort-Noord. De Velsen Kalender 2019 wordt op woensdag 14 november gepresenteerd bij Telstar. De beelden worden ook geveild (in groot formaat).

Bruids- en portretfotograaf Ed Geels wilde graag iets terugdoen voor de inwoners van Velsen. Hij besloot een kalender te maken waarin de bezienswaardigheden in onze gemeente centraal staan. Maar dan op een manier waarop het nog niet eerder is vertoond. Jeff Folkerts van Uitprinten.nl was direct enthousiast over het plan en verleent vanaf dat moment belangeloos zijn medewerking aan de productie van de Velsen Kalender.

Het resultaat is verbluffend. De dertien beelden in de kalender zijn herkenbaar, maar hebben allemaal iets surrealistisch. ,,Het is Velsen zoals je het nog nooit hebt gezien’’, aldus Ed Geels. ,,De afgelopen maanden is al mijn creativiteit gegaan naar het bedenken van de afbeeldingen, het maken van de foto’s en het perfectioneren van de beelden.’’

Vanaf het eerste moment stond voor Ed vast dat de opbrengst geheel ten goede moest komen aan een Velsense organisatie die een steuntje in de rug kan gebruiken. ,,Na een oproep op social media werden verschillende organisaties herhaaldelijk genoemd, maar verreweg de meeste stemmen gingen naar Hospice De Heideberg in Santpoort-Noord. Hier worden mensen in de laatste fase van hun leven liefdevol begeleid, ondersteund en verzorgd door negentig vrijwilligers en verpleegkundigen. Wij zijn het volledig eens met alle mensen die gereageerd hebben op onze oproep. Deze stichting doet heel goed werk.’’

De Velsen Kalender 2019 wordt op woensdag 14 november tijdens een feestelijke avond in het Rabobank IJmond Stadion gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom! Het stadion gaat om 19.30 uur open en de presentatie start om 20.00 uur. Na afloop worden de unieke kunstwerken in groot formaat geveild. De opbrengst hiervan gaat uiteraard ook naar Hospice De Heideberg.

De Velsen Kalender is vanaf 15 november voor 14,95 euro verkrijgbaar bij Uitprinten.nl, Foto Michel, Hospice De Heideberg, De Drankenier, Primera Prince en The Read Shop. Reserveren en bestellen kan via www.develsenkalender.nl. De kalender is uitermate geschikt om in de zak van Sinterklaas te doen of onder de Kerstboom te leggen. Ook voor bedrijven is het een mooi geschenk, want het bedrijfslogo kan zonder meerkosten op de kalender worden gedrukt. (foto: Ed Geels)