Op zoek naar een nieuwe bewoner

Regio – Ex-Santpoortenaar Ischa Bronsveld (op de foto de tweede van rechts) woont naar volle tevredenheid in de 8Sprong aan de Poststraat in Zandvoort. Deze woonvoorziening werd elf jaar geleden gerealiseerd door de oudervereniging Zorg aan Zee in samenwerking met de gemeente Zandvoort, woningbouwvereniging EMM (later woonstichting De Key) en vele tientallen sponsors en donateurs. Nu is er ruimte voor een nieuwe bewoner.

Eén van de oorspronkelijke bewoners heeft het pand enige maanden geleden moeten verlaten en komt ook niet meer terug. Er wonen nu nog zeven jongeren (allen met een verstandelijke beperking) in de 8Sprong. Ondanks het huidige isolement van de bewoners (als gevolg van de covid-19-pandemie) is de oudervereniging Zorg aan Zee dringend op zoek naar een nieuwe bewoner. Dat zou iemand moeten zijn met vergelijkbare beperkingen als de overige jongeren en die past in de groep. De hartenwens van Ischa en zijn medebewoners is om iemand te vinden uit Zandvoort of de omgeving. Daar hoort natuurlijk ook de gemeente Velsen bij. Ouders of wettelijke vertegenwoordigers van geïnteresseerde en geschikte kandidaten kunnen rechtstreeks contact opnemen met Jan Willem Bronsveld: 023 5381147 of 06 16282958.

Behalve naar een nieuwe bewoner is men ook op zoek naar geschikt personeel voor de begeleiding van de bewoners. Momenteel is er namelijk een vacature. Geïnteresseerde en bekwame zorgmedewerkers kunnen daarom ook contact met één van bovenstaande telefoonnummers opnemen. Op de website www.zorgaanzee.nl staat de meeste informatie over de 8Sprong. De vereniging Zorg aan Zee is een zogenoemde ANBI (algemeen nut beogende instelling) en stelt iedere eventuele donatie / sponsoring zeer op prijs. Dit omdat de ouders zich nog constant moeten inzetten voor de continuïteit van de voorzieningen in de 8Sprong en de zorgverlening. (Foto: aangeleverd)