Ontdekkingstocht door Beeckestijn

Ga op ontdekkingstocht tussen het groen van een 18e eeuwse buitenplaats. Kom op Tweede Pinksterdag kijken naar kleurige bloemen en ruik aan geurende kruiden in de tuinen van buitenplaats Beeckestijn! De wandeling met een gids vindt plaats op zondag 24 mei van 11.00 tot 12.30 uur.

Beeckestijn is een unieke buitenplaats; nergens zijn zoveel verschillende tuinstijlen te vinden als op deze mooie plek in Velsen-Zuid. In al deze zogenaamde “tuinkamers” groeit en bloeit van alles! Langs de historische slangenmuur en in de bloemperken groeien mooie en bijzondere kruiden: keukenkruiden, medicinale planten en kruiden die gewoon lekker ruiken. Van groot kaasjeskruid tot valeriaan, van longkruid tot zoethout en smeerwortel.

En ook de stinsenflora bloeit volop! Stinsenplanten zijn exotische sierplanten, die rond de tweede helft van de 19e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen en herenboerderijen werden aangeplant. Tot op de dag van vandaag weten ze zich te handhaven in het Nederlandse klimaat. Op Beeckestijn komen maar liefst meer dan 40 soorten voor! Zo komen we onder andere vele soorten hyacinten, bosanemonen, holwortel, knikkende vogelmelk en gulden sleutelbloem tegen. Maar Beeckestijn is vooral beroemd om zijn Haarlems Klokkenspel!

De gids vertelt alles over de kruiden en bloemen; waar de kruiden vandaan komen, waar ze vroeger voor werden gebruikt, etc. Kom kijken, ruiken en proeven wat de tuin te bieden heeft. Ga op ontdekkingstocht tussen het groen van Beeckestijn! Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/beeckestijn.