Online stemhulp Velsen.mijnstem.nl gelanceerd

Burgemeester Frank Dales heeft samen met de lijsttrekkers, kandidaatsraadsleden en campagneleiders het startsein gegeven voor de online stemhulp Velsen.mijnstem.nl. Dat gebeurde dinsdagavond in de publiekshal van het gemeentehuis.

Velsen.mijnstem.nl is een hulpmiddel voor iedere Velsenaar die op woensdag 21 maart een stem uit mag brengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Tijdens het invullen van de stemhulp geef je jouw mening op stellingen door het verplaatsen van een slider. De stellingen gaan over uiteenlopende kwesties, zoals bijvoorbeeld het invoeren van cameratoezicht, een verbinding over het water naar Amsterdam, wijkbewoners samen zelf laten beslissen over inrichting van hun woonomgeving, meer gemeentelijk geld uittrekken voor behoud sportvoorzieningen, of over subsidie voor het verduurzamen van woningen.

Na het verplaatsen van de slider kan je door op een partij te klikken jouw mening vergelijken met de opvattingen van de verschillende partijen. Ook kun je bij iedere stelling opzoeken wat de argumenten van alle partijen zijn. Na het invullen van de stemtest verschijnt de uitslag met daarin een overzicht van de partijen waar jouw mening het meest mee overeenkomt en kan je doorklikken naar de websites van de politieke partijen.

Aan het eind van de stemhulp kan je, als je dat wilt, via Facebook of Twitter het uiteindelijke stemadvies delen.

Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen is te vinden op www.velsen.nl/verkiezingen. Uiteraard staat hier ook een link naar de stemhulp. (foto: Reinder Weidijk)