Ondernemers werken aan lokaal Broodfonds

Na afloop van de Algemene LedenVergadering van Ondernemersvereniging 3Huis en Omstreken heeft een afgevaardigde van de Broodfondsmakers een goed verhaal afgestoken over de meerwaarde van een lokaal Broodfonds. Zeker 80 procent van de aanwezigen heeft interesse.

Een Broodfonds is een fonds samengesteld door 30 tot 50 zzp’ers/ondernemers die de financiële risico’s van een eventueel langdurige ziekte onderling willen afdekken. Maandelijks storten zij een premie (tussen de 33,75 en 112,50 euro) op een eigen bankrekening en betalen een contributie van 10 euro. Bij ziekte ontvangen zij maximaal 2 jaar een uitkering (schenking) waarvan de gewenste hoogte afhankelijk is van de betaalde premie.

Uitgangspunt van dit principe is een ondersteuning op een vrijwillige en gelijkwaardige basis  door onderling bekende ondernemers welke elkaar vertrouwen. Deze oplossing is veel prettiger, socialer en goedkoper dan een reguliere AOV-verzekering.

Het fonds kan ook gebruikt worden bij een reguliere AOV-verzekering waarbij er een eigen risico periode wordt vastgelegd van 2 jaar, waardoor die premie weer enorm daalt. Het geld wordt beheerd door de Coöperatie De Broodfondsmakers, maar deze wordt aangestuurd door het bestuur van de lokale Broodfondsvereniging.

Het prettige van deze structuur is dat het geld op een eigen speciaal voor dat doel ingerichte bankrekening blijft staan, totdat er daarvan schenkingen worden gedaan, totdat het maximale dekkingsbedrag is bereikt, of totdat u stopt met het fonds waarna u het resterende saldo gewoon meeneemt.

Op dit moment telt het coöperatief 182 groepen met meer dan 7600 leden. Bij voldoende animo (bij aanvang 25 ondernemers) wordt ook in deze regio gestart met een Broodfonds.

Ben je langer dan een jaar zelfstandig ondernemer in onze regio en heb je interesse om lid te worden van het Broodfonds? Meld jezelf dan aan via info@ondernemend3huis.nl. Binnen afzienbare tijd  en bij genoeg animo, wordt een nieuwe informatieavond georganiseerd. Zie ook www.broodfonds.nl.