Ondernemer Kees van der Vlugt 50 jaar jong

Het familiebedrijf Jan van der Vlugt en Zoon B.V. werd in 1956 opgericht door schilder Jan van der  Vlugt als verfwinkel. Toen zoon Kees in het bedrijf kwam, werd tevens gestart met een glashandel want in die tijd begon juist de isolatiehausse ten gevolge van de oliecrisis. Daarna volgde de stap in de kunststof kozijnenmarkt en groeide de zaak uit tot een groot montagebedrijf voor zowel de particuliere als de professionele markt. Het huidige productassortiment omvat onder meer: ramen, deuren, schuifpuien, dakkapellen, veranda’s, garagedeuren, carports en luifels. 

Maar een gesprek met jubilaris Kees van der Vlugt gaat echter niet zozeer over het feit dat hij al 50 jaar werkzaam is in het familiebedrijf. Nee, de gedreven en bevlogen ondernemer heeft het liever over het hier en nu en, nog beter,  over de toekomst. ,,Kijk’’, zegt hij, ,,ik krijg zojuist van de architect het ontwerp van de showroompresentatie van ons nieuwe onderkomen aan de Broekerdreef in Velserbroek, in het voormalige pand van Pouw Automotive. We wilden onze bedrijven, die nu nog in Haarlem en IJmuiden zitten, samenvoegen omdat dat onhandig werkt en we waren van plan om dit in IJmuiden te doen. Toch had ik daar geen goed gevoel over en toen dit pand vrij kwam dacht ik, dít is het.”

,,Hier is voldoende ruimte om de afdelingen verkoop, montage en service onder één dak te brengen. Bovendien heeft het pand ook nog twee grote werkplaatsen waar we een deel van onze montageactiviteiten en opslag onder kunnen brengen. Wat betreft onderlinge communicatie werkt dat veel directer met als positief resultaat dat we de klant nog beter van dienst kunnen zijn. Ook heeft marktonderzoek uitgewezen dat onze grootste, particuliere, klantengroep in deze regio ligt en met name in de wijk Velserbroek.  Bovendien is het een locatie waar de hele week, maar ook in het weekend, veel mensen komen bij de bouwmarkten, dus ook een prima zichtlocatie.”

Op de vraag of hij het na zoveel jaar niet genoeg vindt, veert Kees omhoog uit zijn stoel. ,,Ben je mal’’, zegt hij, ,,ik begin nog maar net. Ik vind het nog steeds geweldig om met nieuwe dingen bezig te zijn. Blijven vooroplopen, innoveren en vooral, met jonge mensen bezig zijn, want die houden je scherp. Maar, mijn taak als directeur zal de komende tijd wel wat veranderen waarbij ik me meer met coaching van personeel en begeleiding van onze franchise-ondernemers in Nederland wil gaan bezighouden.’’