Ondanks coronabeperkingen goede doorstart van Velsense Odd Fellows

Velsen – Door de coronacrisis hebben ook de Velsense Odd Fellows het sinds begin maart van dit jaar niet gemakkelijk gehad. De Duinroosloge (voor vrouwen) en de IJmondloge (voor mannen) konden geen fysieke bijeenkomsten meer houden. Ook hun sociale activiteiten ten behoeve van hun jaarlijkse goede doelenproject moesten worden opgeschort. De leden gingen echter niet bij de pakken neerzitten en onderhielden op andere manieren goed onderling contact.

Zo werden vanaf maart tot juli virtuele bijeenkomsten gehouden via een videoverbinding. Na de zomervakantie zijn de loges vanaf begin september weer begonnen met zogenaamde hybride bijeenkomsten. Dat laatste betekent dat de leden de keus hebben om de bijeenkomsten fysiek bij te wonen in het coronoproof gemaakte logegebouw aan de Stationsweg 95 te Velsen-Zuid of om deze thuis via een videoverbinding virtueel bij te wonen.

Voor de leden is natuurlijk het allerbelangrijkste dat ze elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten, al zal dit in een enkel geval nog niet mogelijk zijn. Verenigingsitems die waren opgeschort worden weer zoveel mogelijk opgepakt. Beide loges beginnen dit najaar met een frisse doorstart, corona of niet! De behoefte aan sociaal contact is tijdens deze coronaperiode voor velen in Velsen en omstreken groot gebleken. Dat valt onder meer af te lezen aan de vraag naar lidmaatschap van verenigingen en clubs die dit bieden.

Sociaal contact

Velsense Odd Fellows kunnen die behoefte aan sociaal contact helpen invullen. Er voor elkaar zijn en samen werken aan een goede levenshouding en aan verdieping is mogelijk door (kandidaat)lid te worden. Zodra deze coronaperiode voorbij is, houden de Velsense Odd Fellows weer een gezamenlijke introductieavond. Daarbij zullen belangstellenden uit Velsen, maar ook uit de wijde omgeving, van harte welkom zijn. Men hoeft echter niet te wachten op een toekomstige introductieavond!

Wie nu al belangstelling heeft, kan telefonisch of per e-mail contact opnemen. Ook is het mogelijk om de nieuwsbrief te ontvangen of een afspraak voor een kennismaking te maken. Mail naar 29duinroos@oddfellows.nl of 40ijmond@oddfellows.nl voor meer informatie of bel met dhr. H. Bouma (06 53698497), dhr. B. Wellink (06 38758203) of mevr. N. Dekker (06 53692779). Uitgebreide informatie is ook op www.oddfellows-velsen.nl en de landelijke website: www.oddfellows.nl te vinden. (Foto aangeleverd)