Nu ook meubelen, verlichting en woondecoratie bij de Parketfabriek

Velserbroek – Al twintig jaar is de Parketfabriek een vertrouwde naam voor de levering van houten vloeren uit eigen fabriek. Ook is er een ruim assortiment in laminaat en pvc-vloeren. Daar wordt nu een geheel nieuwe dimensie aan toegevoegd. Want hoewel de vloer voor een belangrijk deel sfeerbepalend is in huis, bestaat een woonkamer natuurlijk uit veel meer. Voortaan kun je bij de Parketfabriek terecht voor de complete woninginrichting. Van eigentijdse meubels die afgestemd zijn op de vloer tot raamdecoratie, vloerkleden, verlichting en wandbekleding. Om je complete huis in het nieuw te steken, heb je voortaan aan één adres genoeg.

Het pand van de Parketfabriek aan de Zeilmakerstraat 2 in Velserbroek bestond tot nu toe uit een showroom van 250 vierkante meter waar de houten vloeren getoond worden en daarnaast een magazijn van nog eens die oppervlakte. De noodzaak om grote voorraden aan te houden is echter door het verbeteren van bedrijfsprocessen geleidelijk steeds minder geworden. Dat maakte de weg vrij om de beschikbare ruimte in het pand op een andere manier te gaan gebruiken. Zo ontstond al snel het idee om voor de klanten een inspiratieruimte in te richten. Deze ruimte staat inmiddels vol met meubels, verlichting en decoratieve artikelen.

Nadenken over je interieur

Wie daarbij aan een doorsnee meubeltoonzaal denkt, heeft het mis. ,,We willen geen dertien-in-een-dozijn-concept bieden’’, zegt eigenaar Michiel Meijlink. Hij licht toe: ,,We willen mensen echt laten nadenken over wat je allemaal kunt doen met je interieur. We zoeken daarbij de grenzen op. We zijn bijvoorbeeld erg bezig met het hergebruik van materialen. Je ziet spoorbielzen, wagondelen, enzovoort. Maar ook strak vormgegeven meubels van metaal en hout.’’ Zelf begon Meijlink ooit in de woninginrichting, dus aan kennis en ervaring geen gebrek. De showroom is op maandag tussen 13.00 en 17.00 geopend en van dinsdag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Kijk op www.parketfabriek.com voor uitgebreide informatie. (Foto: aangeleverd)