Nu kan het voorjaar écht beginnen!

IJmuiden – We hebben een aantal stormen doorstaan, maar met de opening van Italiaanse IJssalon Bonasera in de Engelmundusstraat kunnen we wel zeggen dat het voorjaar van start kan gaan. En dit jaar komt Bonasera met nóg meer authentieke Italiaanse lekkernijen en zijn de ambachtelijk gemaakte ijssoorten uitgebreid met heerlijke nieuwe smaken.

De ouders van Graziella begonnen in 1978 de Italiaanse ijssalon. Haar vader komt oorspronkelijk uit Sicilië en haar moeder is bekend van Bakkerij Van Ewijk. Beiden wisten dus wel wat zoete lekkernijen kunnen betekenen voor de mens. IJmuiden en de rest van Velsen raakte een beetje verslaafd aan het op typisch Siciliaanse wijze gepresenteerde en ambachtelijk gemaakte ijs in de meest heerlijke smaken. Dit jaar maar liefst dertig verschillende smaken ijs. Nieuw is de smaak kinder bueno en de vorig jaar geïntroduceerde smaken als browny, bounty en niet te vergeten cookie dough blijven gelukkig ook in het assortiment.

Italiaanse lekkernijen

Heel nieuw zijn de ‘Italiaanse lekkernijen’. Het lekkers is gevuld met semifreddo en er zijn verschillende soorten. Letterlijk betekent semifreddo ‘half koud’. Behalve als dessert ook heerlijk bij de koffie en te bewaren in de vriezer. De authentieke Italiaanse ijskar die Bonasera verhuurt is altijd een hoogtepuntje op feesten en partijen. Kijk op www.ijssalonbonasera.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)