Nog luxere uitstraling Juwelier Ris en mega sale om ruimte te maken

IJmuiden – Niemand heeft ooit geklaagd over de inrichting en uitstraling van juwelier Ris maar Mitchel wil de zaak nóg meer: ,,Naar deze tijd trekken en er nóg meer mijn eigen stempel op drukken’’, zegt hij. Acht jaar geleden is de winkel voor het laatst verbouwd en hij vindt de tijd nu rijp.

Door Ingeborg Baumann

Er komen wat luxere collecties in het toch al veelomvattende assortiment. ,,En er komt meer zitgelegenheid om de klanten een rustige en prettige omgeving te bieden om hun keus te maken. Ook komt er een nieuwe pui zodat het vooraanzicht mooier wordt, de etalage gaat er uit’’, aldus de sympathieke en gedreven ondernemer.

In de watten leggen

Twaalf jaar geleden kwam hij in de zaak. ,,Mijn vader zei altijd dat ik een baas moest zoeken en niet bij hem mocht komen werken. Nu vind ik mijn beroep het leukste dat er is, het is mijn passie.’’ Ook de collectie wordt ge-upgrade. Er komen nieuwe merken bij, zoals de horloges van het luxe Ebel. ,,Er komen steeds minder gerenommeerde  juweliers in het land, dus we hebben ook klanten uit Haarlem, Spaarndam en zelfs Amsterdam.’’ Begrijpelijk. Ris is een fijne zaak en je kunt voor de deur parkeren. Mitchel: ,,Deze verbouwing moest niet. Maar we willen onze klanten nog meer in de watten leggen en een huiselijke sfeer creëren, zo wil ik het gewoon.’’

Opruiming

Half augustus zal de zaak voor ongeveer zes weken dicht zijn. Geen paniek want voor reparaties en als aanspreekpunt zal een noodwinkel aan de overkant worden geplaatst. Daar is op afspraak ook verkoop mogelijk. Tot half augustus een grote opruiming met heel fijne kortingen. ,,En dan 28 september een feestelijke (her)opening, hoe dat hou ik nog even als verrassing’’, zegt hij. Voor nu dan die heel interessante sale. De etalage ligt vol met moois dus ga vooral even kijken. https://www.risjuwelier.nl/. Marktplein 17, IJmuiden.

Op de foto:
Mitchel voor de etalage die dus helemaal veranderd gaat worden, maar eerste die grote opruiming dus. (Foto: Ingeborg Baumann)