Nieuws van de voetbalvelden

Stormvogels-zondag heeft ten koste van Kolping Boys haar eerste overwinning van dit seizoen geboekt, 3-0. Stormvogels-zaterdag verloor geflatteerd met 2-5 van koploper Buitenveldert.

Op sportpark Zeewijk had Stormvogels in Koping Boys uit Oudorp geen tegenstander van formaat. Integendeel, op het eerste kwartier van de wedstrijd na waren de IJmuidenaren de bovenliggende partij. Nadat Kolping Boys de eerste vijftien minuten een paar kansen had gemist, namen de Vogels in de 17de minuut de leiding door centrumspits Etkin Zivkara, die na een mooie actie van verdediger en uitblinker Mart Willemse de bal voor het intikken had: 1-0.

Een kwartier later vergrootte het team van trainer Jeroen Kroes haar voorsprong door Bastiaan Scholten, die een afvallende bal hoog in de touwen joeg: 2-0. De stand voor de rust had nog hoger kunnen zijn, maar het vizier van Etkin Zivkara stond nu niet op scherp.

Kolping Boys kreeg in de tweede helft een paar kansen, maar Stormvogels-doelman Danny Adrichem was niet van plan te capituleren. Aan Stormvogels-kant waren ook een paar doelpogingen te noteren, maar opnieuw Etkin Zivkara en Denzel Sno gingen er te nonchalant mee om.

Met nog tien minuten op de klok werd Etkan Zivkara binnen de beruchte lijnen door Steve Dekker onderuit gehaald. De door scheidsrechter Waleveld toegekende strafschop werd feilloos door de 17-jarige Mart Willemse ingeschoten: 3-0. Voor zijn uitstekende spel kreeg hij daarna een publiekswissel.

Zondag gaat Stormvogels naar Driehuis om aldaar tegen Velsen aan te treden.

Tegen koploper Buitenveldert uit Amsterdam had Stormvogels-zaterdag een heel goede start, want binnen acht minuten had het team van trainer Marco Adema een 2-0-voorsprong opgebouwd. De doelpunten werden gemaakt door Mitchell Wesseling en Aksu Fatih, beide uit een dieptepass.

Door Mitchell Wesseling kreeg Stormvogels de kans haar voorsprong te vergroten, maar hij faalde alleen voor de keeper in de afwerking. Het laatste kwartier voor rust wist Buitenveldert door toedoen van Ebenezer Ntim (2x) en Antonie de Puysselaar de ruststand op 2-3 te bepalen.

Na de rust golfde het spel over en weer en opnieuw een paar kansen voor de Vogels, maar het vizier stond niet meer op scherp. Dat van Buitenveldert wel, want via een onterechte strafschop, genomen door Bjørn Ouwehand, en invaller Joshua Kawei werd de eindstand geflatteerd op 2-5 bepaald.

Zaterdag opnieuw een lastige wedstrijd voor Stormvogels, want dan is de fusieclub Blauw Wit/Beursbengels in Amsterdam-West de tegenstander.

Voor het vlaggenschip van VV IJmuiden stond afgelopen weekend de lastige uitwedstrijd tegen Kon. HFC op het programma. Na twee overwinningen en één nederlaag was dit een mooie test om te zien hoe de mannen van Rick van Amersfoort het ervan af zouden brengen.

Na een achterstand door een doelpunt van oud-prof voetballer Pascal Averdijk was het Mitchel Post die in de slotfase de terechte 1-1 binnenschoot.

Het tweede elftal heeft zich uitstekend weten te herstellen van de misstap van een week eerder door Zandvoort met 2-5 af te drogen. De overduidelijke man van de wedstrijd was Hugo van Vuuren, het verlengstuk van trainer Fred Bisschot was werkelijk bij iedere goal betrokken en kreeg dan ook een luid applaus toen hij in de 85ste minuut een publiekswissel kreeg. Sinds hij terug is van een lange vakantie maakt hij een enorm gretige indruk en klopt hij duidelijk op de deur voor een comeback in het eerste elftal.

Het derde elftal beleefde een totale off-day. Het jeugdige selectie-elftal had uit bij DVVA moeilijk en verloor kansloos met 1-7. ,,Dit elftal miste vandaag een type Hugo van Vuuren’’, was het commentaar van trainer Wesley van der Linden.

D1 beschikt met Danny de Vendt en Floyd Hille over twee enthousiaste jeugdige trainers en dit resulteert in een meer dan prima resultaat. Dat er afgelopen zaterdag fel begonnen werd aan de uitwedstrijd bij Zandvoort is zacht uitgedrukt. Na slechts twee minuten stond er al een 0-2 voorsprong op het scorebord. Dit gaf meteen de doorslag want het verzet was direct gebroken. Uiteindelijk is het maar liefst 0-24 geworden.

D2 verloor na een 1-1 ruststand met 2-7 van VSV, D3, won knap met 3-0 van Odin 59. De achterhoede maakte een zeer solide indruk. De eerste wedstrijd van het meisjes F team eindigde na een zeer aantrekkelijke wedstrijd in 0-3 voor Argon. Het goede veldspel belooft nog wat voor de toekomst. Of het aan de wind lag is niet bekend maar nadat de veteranen van VV IJmuiden met een 0-3 ruststand aan de thee begonnen (3 maal Ben Bakker) wist Zandvoort uiteindelijk toch met 4-3 te winnen.

Na twee eerdere overwinningen bleek het gemis van de geblesseerde verdediger Michael Freriks niet op te vangen. Zaterdag spelen IJmuiden 1 ,2 en 3 thuis.

Uitgeest, dat vorige week tegen Den Helder ongelukkig verloren had, was van plan een goed resultaat neer te zetten tegen RKVV Velsen (foto). Men ging dan ook voortvarend van start en zag de eerste kans via Tim Groenewoud tot corner worden verwerkt.

Aan de andere kant spatte een vrije trap na een overtreding op Eric Metgod uiteen in de muur van de Uitgeest verdediging. Even later liepen twee Uitgeestspelers elkaar in de weg , Patrick Castricum pikte bal op en liet doelman Dave Davidson kansloos met een schuiver in de verre hoek: 0-1. U

itgeest leek geenszins van slag en bleef evenals Velsen rustig bouwen aan goede aanvallen. Het leek op een gegeven moment wel een wedstrijd ‘wie heeft de meeste balcontacten’. Andere opvallende zaken waren tot de rust niet te melden.

Na de thee zat meer vaart in het spel maar echt spannend werd het nooit. Mogelijkheden waren er aan beide kanten maar uitgespeelde kansen waren voorlopig op één hand te tellen. Halverwege de tweede helft verdubbelde Patrick Castricum de voorsprong. Een goede voorzet vanaf rechts werd door de spits gecontroleerd en in de verre hoek binnen geschoten: 0-2. Vijf minuten later kogelde Bruce Post van Uitgeest vrij voor doel staand rakelings naast.Uitgeest schakelde nu over op de lange bal waardoor het voor Velsen toch wat moeilijker werd. In de 82ste minuut noteerden wij een prima redding van Sander van der Lugt na een pegel van Emiel Sinnige. Een uitbraak van Velsen resulteerde direct weer in een doelpunt. Vincent Cuvelier draaide prachtig weg van zijn tegenstander en gaf de goalie geen schijn van kans: 0-3. De buit was binnen.

Toch was het vlak voor tijd nog even smullen geblazen. Tim Groenewoud sprintte op snelheid over rechts en zette voor op Erik Metgod die teruglegde op Iw Stoianov. Steenhard verdween de bal in de kruising.  Zondag komt Stormvogels naar Driehuis!