Nieuwe tentoonstelling in Pieter Vermeulen Museum

Vanaf zondag 15 maart is de fraai vormgegeven tentoonstelling ‘Woning gezocht’ te zien en beleven in het Pieter Vermeulen Museum. 

Bijna elk dier heeft wel een plek waar hij kan schuilen of waar de jongen geboren worden. Wie langskomt in Driehuis zal zich verbazen over de verrassende en slimme woonvormen van uiteenlopende dieren. In de interactieve expositie word je meegenomen langs verschillende woningen van een aantal bekende en minder bekende inwoners van het Nederlandse dierenrijk. Via leuke spelletjes ontdek je waarom een dier voor een bepaalde woning kiest en op welke manier hij deze vervolgens maakt of inricht. Je ziet onder andere hoe dassen wonen, wat een haas en leger met elkaar te maken hebben en hoe de koekoek zijn eieren legt.

De jongere bezoekertjes kruipen graag in het vossenhol, waar ook nog eens gesjoeld kan worden. Jong en oud zullen de gigantische puzzel, via welke je inzicht krijgt in het gangenstelsel van een mierenhoop, willen oplossen. Maar dat is nog niet alles via de diorama’s of een van de vele spellen op de touchscreens valt nog veel meer te leren! De tentoonstelling, gemaakt voor iedereen vanaf 6 jaar, is tot 16 augustus 2015 te bezoeken.

Zie ook www.pieter-vermeulen-museum.nl.