Nieuwe samenwerking thuismentoren School’s Cool

Velsen – De thuismentoren van School’s Cool zaten voor het eerst in tweeënhalf jaar tijd weer bij elkaar. En wat een feestje was dat!

Sinds kort is er een samenwerking met OOK, pedagogische expertise groep, en dat heeft geresulteerd in een leuke en leerzame themabijeenkomst die in het teken van groeimindset stond. Nicole Wessels van Kinderen In hun Kracht (KIK) heeft hier een fijne presentatie én opdrachten bij gegeven.

Iedere thuismentor bij School’s Cool wordt gekoppeld aan een pupil die net even een extra steuntje in zijn of haar rug kan gebruiken gedurende het eerste jaar op het voortgezet onderwijs. Zo wordt er samen gekeken naar het huiswerk, samen geleerd voor een toets of biedt de mentor een luisterend oor.
De training sloot ontzettend goed en mooi aan bij de vele aspecten waar een thuismentor mee te maken heeft. Want hoe geef je nu een compliment waar een kind van groeit? En hoe maak kinderen bewust te maken van hun denkwijze en leer je ze dat het oké is om fouten te maken?

Allemaal zeer waardevolle lessen en tips die de mentoren niet alleen kunnen toepassen bij hun leerling, maar ook bij zichzelf. Want werken aan een mindset met een twist, moet je soms zelf een draai geven! Het vouw- en knipwerkje wat gemaakt moest worden, was daar een goed voorbeeld van.’

Foto onderschrift: De thuismentoren van School’s Cool zagen elkaar voor het eerst weer. Foto: aangeleverd